Çankaya Eşya Depolama

Çankaya eşya depolama denildiği zaman akla ilk gelen firma olan firmamız, tüm depolama ihtiyaçlarınızda siz değerli müşterilerimize hizmet sunar. Fiziksel mallarla uğraşan çoğu türde kuruluş için depolama, tedarik zincirinin önemli bir yönüdür. Bu, nihai olarak bir perakende müşteriye ulaşacak bir ürünü elinde bulunduran bir tüketici işletmesi veya sonunda ticari müşterilere ulaşacak ürünleri depolayan İşletmeler Arası (B2B) bir şirket olabilir.

Çankaya Eşya Depolama Hizmeti

Depolama hizmeti, perakende ve e-ticaret işletmelerinin, fiziksel bir perakende mağazasına sığmayacak veya bir son müşteri tarafından çevrimiçi olarak satın alınamayacak miktarlarda toptan ürün satın almasına olanak tanır. Büyük toplu alımlar, bu şirketlerin tedarikçileriyle daha ucuz fiyatlar için pazarlık yapmalarını sağlayarak, müşterilere satış yaparken kar marjlarını artırmalarına olanak tanır. Ayrıca, talep değiştikçe stokları ellerinde tutabilirler ve bu da her şeyin mevcut kalmasını sağlar.

Ayrıca depolama, şirketlerin ürünleri önemli coğrafi konumlarda tutmasını sağlayarak teslimat sürelerini ve nakliye maliyetlerini azaltır. Bir şirket, tüm Türkiye’de ki tüketicilere doğrudan bir ürün satıyorsa, ülke çapında çok sayıda yerde envanter tutması gerekebilir. Benzer şekilde, dünyanın her yerindeki müşterilere satış yaptıklarını varsayalım. Bu durumda, teslimatı hızlandırmak ve gümrükten geçmesi gereken gönderi sayısını azaltmak için depoları birkaç ülkede stratejik olarak konumlandırmak isteyeceklerdir.

Depolama, yalnızca bir şeyleri depoya koymayı gerektirdiği için basit görünse de, envanterin düzgün bir şekilde içeri ve dışarı aktarılmasını garanti etmek için izlenmesi gereken birkaç adım vardır:

Gelen Gönderileri Alma: Ürünler depoya vardığında çalışanlar bunları kabul etmeli ve işlenecekleri bir hazırlama alanına güvenli bir şekilde nakletmelidir.

Envanter yönetimi: Eşyalar ambara girerken ve çıkarken ambar envanter yönetimi sistemine kaydedilmeleri gerekir, böylece gözetmenler stokta ne olduğunu takip edebilir ve gelecekteki ayarlamalara hazırlanabilirler.

Öğeleri Güvende Tutmak: Ürünler teslim alındıktan ve işlendikten sonra saklanmalıdır. Bu, eşyaları kutulara ve paletlere yerleştirmeyi ve ardından bunları hareketli ekipman kullanarak uygun saklama yerlerine taşımayı gerektirebilir.

Havayı Kontrol Etmek: Öğelerin doğasına bağlı olarak sıcaklık, nem ve basıncın tutarlı tutulması gerekebilir. Örneğin donmuş gıdalar, sıcaklığın donma noktasının altında olduğu bölgelerde tutulmalıdır. Bu düzenlemeler, optimum kaliteyi garanti etmek için öğelerin tesis içinde nasıl ve nerede depolanacağını etkileyecektir.